Taikapannari

​Mä en ole vielä tätä ehtinyt kokeilla, mutta T. kertoi haluavansa tätä synttäreillään. Kuvat ja makuarvio lisätään siis myöhemmin!

Valmistusaika 15 min + kypsennys

100 g voita

5 dl maitoa

4 kanamunaa

½ tl valkoviinietikkaa

2 ½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita neliön muotoisen (20 x 20 cm) vuoan sisälle leivinpaperi.

2. Sulata ja jäähdytä voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,

3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

4. Vatkaa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaahdoksi.

5. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Lisää jauhot ja sekoita. Vispilöi maito vähitellen taikinaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto siten, että taikinaan ei jää kokkareita, mutta vaahto kelluu pinnalla.

6. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa 45–50 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.

7. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

8. Leikkaa taikapannari neliöiksi ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s