Lakritsi-suklaakakku 😍

Resepti: Lakritsi-suklaakakku

12–16 PALAA

55 MIN + PAISTAMISEEN JA JÄÄHTYMISEEN 1 T 45 MIN

Pohja:
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 4 kananmunia
  • 2 dl sokeria
Kostutus:
  • 1 dl vastapuristettua mandariinimehua
Täyte:
  • 150 g maitosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Philadephia)
Päällys:
  • 190 g lakritsitoffeeta (Hopeatoffeeta tai Kick-patukkaa)
  • 2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
  • lakupaloja, suklaa-lakukuulia (Halva), kultaisia nonparelleja

Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Rouhi suklaa.

 Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat muut aineet.

 Sekoita jauhot, leivin- ja lakritsijauhe keskenään.

 Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

 Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Tikku saa jäädä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta osat mandariinimehulla.

 Tee täyte. Rouhi suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

 Kokoa kakku. Laita pohja tarjoiluastiaan. Pursota tai levitä puolet suklaatäytteestä kakkupohjan päälle. Nosta täytteen päälle seuraava pohja ja pursota tai levitä pohjalle loput suklaatäytteestä. Nosta päälle viimeinen pohja.

 Tee kuorrutus. Mittaa kattilaan kerma ja paloitellut karkit. Keitä miedolla lämmöllä niin, että seos hiljalleen porisee, noin 10 minuuttia. Hämmennä välillä. Valmis kuorrutus on kinuskimaisen paksua ja kiiltävän mustaa. Valuta kuorrutusta kakun päälle ja anna sen valua rennosti myös laitojen yli.

 Koristele kakku karkeilla ja nonparelleilla.

http://www.hs.fi/m/ruoka/a1479181470273

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s