This I gotta try

Piparkakku-juustokakku

n. 16 cm

Pohja:

150 g piparkakkuja 

n. 40 g voita (tai n. 2 rkl maitoa)

Aineet:

3 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

0.5 rkl vaniljasokeria
n. 1.5 rkl (maun mukaan) sokeria

175 g piparkakkuja

Koristeluun:

n. 25 g piparkakkuja

Ohje:

Murskaa pohjaa varten 150 g keksejä. Sekoita joukkoon voi (tai maito, jos haluat pehmeän, taikinamaisen pohjan). Laita n. 16 cm vuoan irtoreuna tarjoilulautaselle ja laita sisäpuolelle reunakalvot tms. Voitele lautanen ja reunakalvot. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Painele keksiseos tarjoilulautaselle vuoan reunojen sisäpuolelle. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Vatkaa kunnolla sekaisin. Murskaa n. 175 g piparkakkuja käsien välissä hieman hienommaksi. Lisää täytteen joukkoon.

Vatkaa vielä hetki, kunnes täyte paksenee. Kaada täyte pohjan päälle, painele kunnolla reunoille ja tasoita. Laita jääkaappiin tunniksi, pariksi tai yön yli.

Koristele vaikka pipareilla ja nauti! 🙂

Vinkki:
* Täytteen voi maustaa halutessaan esim. ripauksella kardemummaa

https://suklaapossu.blogspot.fi/2016/12/helppo-ja-nopea-piparkakku-juustokakku.html?m=1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s